COVID-19 update

Jouw welzijn en gezondheid is van groot belang, ook als je komt sporten bij Ctrl Gym. Daarom deze update om je correct te informeren over onze inspanningen en voorzorgsmaatregelen omtrent het coronavirus.
Top

CTRL GYM GAAT WEER OPEN OP 8 JUNI — 03/06/2020 18:01

Op maandag 8 juni opent Ctrl Gym opnieuw de deuren. Natuurlijk doen we dat op een verstandige en veilige manier. Zo zal onder andere de capaciteit in onze “black box” beperkt worden en passen we de afstandsregels ook strikt toe in onze personal training en small group training. Sporten in de buitenlucht blijft ook deel uitmaken van ons aanbod.

Ben je al lid van Ctrl Gym? Dan ontvang je binnenkort een praktische gids met alle praktische details over onze heropening.

⭐️ NIEUW : OUTDOOR TRAINING — 15/05/2020 17:12

In afwachting van een heropening van fitnesscentra, mag iedereen wél opnieuw buiten sporten. In een groepje van maximum 20 mensen én op een gepaste afstand, dat klinkt niet meer dan normaal.⁣

We trekken met Ctrl Gym dus tijdelijk naar buiten. Vanaf maandag 18 mei organiseren we 3 keer per dag een outdoor full-body workout, een 45-minuten durende training onder persoonlijke begeleiding van Martijn, zonder toestellen. Afspraak om 10u, om 12u30 en om 19u in het Minnewaterpark. Op zaterdag en zondag om 10u.⁣ Het aantal lessen en de tijdstippen kunnen in de toekomst aangepast worden.

Deelnemen? Koop een beurtenkaart van 10 outdoor workouts aan via onze website (lopende abonnementen en beurtenkaarten zijn nog steeds gepauzeerd tot de definitieve heropening) en schrijf je daarna in via onze app of website. De waarde van niet gebruikte beurten kan gebruikt worden in de Ctrl Gym shop, je verliest dus geen geld of beurten als Ctrl Gym de deuren weer mag openen.

Klik hier : koop je beurtenkaart online

NOG (STEEDS) GEEN ZICHT OP HEROPENING — 06/05/2020 17:19

Ook na de veiligheidsraad van vandaag, hebben fitnesscentra nog geen zicht op de timing van een heropening. We rekenen dus nog even op jullie geduld en begrip.

⭐️ NIEUW : DE CTRL GYM SHOPPING GIDS — 05/05/2020 10:02

Vandaag stellen we onze shopping gids aan je voor... De oproep #kooplokaal dragen we een warm hart toe. Lokale ondernemers, klein of groot, hebben het hard te verduren in deze crisis én verdienen een ruggensteuntje. Maar wat als je nu ook eens koopt bij een medelid van Ctrl Gym? Vele van onze leden hebben een eigen zaak en zullen je met open armen (zij het op een gepaste afstand) verwelkomen. Download hier : Ctrl Gym shopping gids

NOG GEEN ZICHT OP HEROPENING — 25/04/2020 08:58

Na de veiligheidsraad van gisteren, is er nog geen timing bekend wanneer sportclubs en fitnesscentra opnieuw open mogen. Samen met onze sectorfederatie houden we de vinger aan de pols. Ondertussen hebben we bij Ctrl Gym een gedetailleerd plan klaar liggen van hoe een heropening op de meest efficiënte en veilige manier kan gebeuren. Van zodra meer details over een mogelijke heropening bekend zijn, brengen we je op de hoogte via deze pagina en onze e-mailnieuwsbrief. Tot die tijd blijven abonnementen en beurtenkaarten uiteraard gepauzeerd.

VERLENGING SLUITING T.E.M. 3 MEI — 15/04/2020 19:01

De coronamaatregelen zijn verlengd tot en met 3 mei. Ook tijdens deze verlenging blijven alle abonnementen en beurtenkaarten van Ctrl Gym gepauzeerd.

SYMPTOMEN VAN CORONA? STOP EVEN MET SPORTEN! — 30/03/2020 17:58

Wie symptomen vertoont van het coronavirus, stopt best tijdelijk met sporten. Dat zeggen experts als reactie op de geruchten als zouden enkele jonge coronaslachtoffers in België gestorven zijn door hartfalen. Wie zich gezond voelt, mag gewoon blijven sporten. Want sporten blijft gezond, tenminste als je geen ziektesymptomen vertoont: "Sporters moeten zich geen extra zorgen maken, maar moeten alert blijven voor symptomen".

Bron : VRT NWS

⭐️ NIEUW : CTRL GYM COACH — 28/03/2020 09:14

Vandaag starten we met Ctrl Gym Coach, een handige app waarmee je een personal trainer van Ctrl Gym in huis haalt. Na een intake, waarin gepolst wordt naar je gewoontes en ambities, krijg je toegang tot onze app met een persoonlijk trainingsschema. Met dit schema ga je thuis zelf aan de slag, maar telkens onder begeleiding van je personal trainer die bereikbaar is via chat. Afwisselend, met focus op resultaat én heel persoonlijk zoals je van ons gewoon bent. In tegenstelling tot Ctrl Gym TV is dit een betalende dienst.

Surf naar www.ctrlgym.be/coach

VERLENGING SLUITING TOT MINSTENS 19 APRIL — 27/03/2020 19:37

De coronamaatregelen zijn verlengd - niet echt verstrengd - tot 19 april, en daarna mogelijk tot 3 mei. Dat besliste de veiligheidsraad op 27 maart. Ook tijdens deze verlenging blijven alle abonnementen en beurtenkaarten van Ctrl Gym gepauzeerd.

⭐️ NIEUW : CTRL GYM TV — 22/03/2020 16:31

Nu fitnesscentra gesloten zijn, personal trainers zelf lui op de bank liggen en jij je kapot verveelt, pakt Ctrl Gym uit met een heus online tv kanaal : Ctrl Gym TV.

Squats, lunges, burpees, ... onze personal trainers Martijn en Cromwell hebben 10 workouts samengesteld die je makkelijk thuis kan meevolgen. Real time. Zonder app en zonder moeilijke schema's. Gewoon streamen en meedoen. 10 afleveringen van telkens 10 minuten.

De 10 afleveringen kan je bekijken op je smartphone, tablet of via chromecast op je televisie. Wanneer het jou uitkomt. En helemaal gratis of je nu lid bent van Ctrl Gym of niet.

Surf naar www.ctrlgym.tv

ABONNEMENTEN EN BEURTENKAARTEN GEPAUZEERD — 20/03/2020 18:04

Test Aankoop roept fitness- en sportcentra op om abonnementen en domiciliëringen te schorsen voor de duur van de quarantainemaatregelen. Volgens de consumentenorganisatie blijven vele bedrijven het lidgeld incasseren ook al kunnen klanten niet sporten.

Ctrl Gym maakte een week geleden al bekend dat het abonnementen en beurtenkaarten pauzeert voor de periode van de verplichte sluiting. De pauzering van domiciliëringen is ingegaan in de nacht van 13 op 14 maart, zodat klanten zelf niets hoeven te doen. Ook al betekent dit een belangrijk inkomstenverlies voor een jong bedrijf als Ctrl Gym, zijn we van oordeel dat dit de meest eerlijke manier van werken is.

OOK PERSONAL TRAINING BLIJFT GESCHRAPT — 16/03/2020 10:42

Zoals we vrijdagmiddag communiceerden, is Ctrl Gym gesloten. Net zo min als we de full-body workout en small group training laten doorgaan, zijn alle personal training sessies sinds vrijdag geschrapt. Dat zal ook zo blijven, nu de FOD Volksgezondheid deze ochtend een nieuwe en duidelijke richtlijn heeft uitgevaardigd waarbij elke vorm van groepslessen of personal training (zowel privé als publiek, zowel binnen als buiten) is verboden.

Ctrl Gym had zichzelf vorige week al strengere eisen opgelegd en is ervan overtuigd dat een complete sluiting de enige juiste, solidaire en maatschappelijk verantwoorde attitude is. De gezondheid van elk van ons is véél belangrijker dan omzet en winst.

Tot slot - en dit is wellicht nog de belangrijkste boodschap van deze update - wensen we iedereen die ziek is of in zijn of haar naaste omgeving met het coronavirus te maken heeft, veel sterkte. Als Ctrl Gym ook maar iets kan doen om te helpen, laat het ons dan alstublieft weten. Onze community is groot en we zijn er zeker van dat onze medewerkers en onze talloze leden bereid zijn om te helpen waar het kan en nodig is.

CTRL GYM SLUIT OM MIDDERNACHT — 13/03/2020 13:55

In een hele reeks maatregelen in de bestrijding van het coronavirus heeft de Belgische overheid beslist dat ook alle sportieve en recreatieve activiteiten moeten geannuleerd worden, of ze nu openbaar of privé zijn.

Voor klassieke fitnesscentra is de richtlijn glashelder. Maar voor clubs zoals Ctrl Gym die, naast groepslessen, ook een uitgebreid aanbod van 1-op-1 personal training hebben, is het nog steeds wachten op specifieke instructies.

Niettemin hebben we, na overleg met onze sectorfederatie en de FOD Economie besloten om vanaf middernacht de deuren van Ctrl Gym te sluiten. In principe tot vrijdag 3 april, of tot nader order. We verlenen onze volle medewerking aan de oproep van de overheid en zijn ervan overtuigd dat dit de enige juiste, solidaire en maatschappelijk verantwoorde attitude is.

Mochten we evenwel de toelating krijgen om personal training te hervatten, dan zullen we hierover meteen communiceren.

Ctrl Gym zal alle lopende beurtenkaarten en/of abonnementen verlengen met de periode van deze sluiting. Ook wanneer je gebruik maakt van een domiciliëring zorgen wij voor een correcte opvolging, zodat je niet hoeft te betalen voor de periode dat Ctrl Gym gesloten is. De pauzering van je domiciliëring gaat vannacht in, je hoeft dus zelf niets te doen.

Uiteraard blijven we de ontwikkelingen op de voet volgen en zullen we snel en correct communiceren over de maatregelen die de overheid ons oplegt, en wat de impact daarvan is op Ctrl Gym en jouw lidmaatschap.

Bedankt alvast voor jouw begrip en we hopen je na deze COVID-19 storm opnieuw bij Ctrl Gym te mogen verwelkomen.